Как да отдадете вашите имоти без посредник

Притежаването на много имоти е един от сигурните начини за получаване на прилична доходност. Причините, поради които не искате да ги продавате са различни, но това не е единственият начин да получите добра рентабилност. Вие можете да отдадете тези имоти без посредник под наем, което да ви гарантира получаването на една добра сума всеки месец.
повече

Изгодни оферти за нощувки във Варна

Във Варна предлагането на имоти под наем и хотелски стаи е значително през цялата година. Квартирите в града са с различна квадратура и местоположение, което определя и техните цени на месец. Просторните апартаменти във Варна, дори и да са далеч от центъра, са подходящи за семейства с деца. Обикновено се наемат в дългосрочен план и се предлагат необзаведени или полуобзаведени. Когато сключвате договор за наем за повече от няколко месеца, задължително е да бъде посочен минимален период на ползване на имота, както и неустойки при отказ. Ежемесечните разходи за отопление и консумирана вода най-често се поемат от наемателите, освен ако не е договорено друго.
повече

Какво трябва да знаем преди да направим резервация в градски хотел?

Ако ви предстои бизнес пътуване или ваканция със семейството и приятели, хотелите и къщите за гости в града са добър избор за вас. В повечето случаи е необходима предварителна резервация. Такава е абсолютно наложителна през лятото, когато е пиков сезон за черноморието и зимата - за планинските курорти. Ако резервирате седмици преди планирания престой, може да получите евтина оферта за няколко нощувки. Много от градските хотели предоставят удобни начини за плащане на нощувките- предварително чрез интернет или стандартен банков превод, както и на самата рецепция при пристигане. Потвърдете тези възможности, за да гарантирате получаването на желаната стая/апартамент в хотела. Транспортът е за ваша сметка, освен ако нощувките ви не са част от пакет за туристически услуги. Може да използвате своя личен автомобил или да наемете кола за вашето пътуване. Повечето хотели организират трансфери от летищата и гарите в страната. Това гарантира безпроблемното достигане на точния адрес, особено ако не познавате града. Хотелите от градски тип са от висока категория, не по-малко от три звезди. Разполагат със собствен паркинг, което ви спестява време за търсене на свободно място за личния ви автомобил или наетата под наем кола.
повече

Как да открием нощувки на изгодна цена?

В големите градове в страната - София, Варна, Пловдив, Бургас, Плевен, Русе целогодишно се предлага многообразие от изгодни оферти за нощувки. Висококатегорийните градски хотели предоставят значителен комфорт по време на престоя, но се отличават с висока цена. Предпочитани за за кратък престой в рамките на максимум седмица, най-често при бизнес пътувания в страната. Гостите на хотела се възползват от паркинг, интернет връзка, трансфери от/до летището или гарата, спа и редица допълнителни услуги. Когато посещавате роднини или приятели в друг град по-евтина алтернатива за вас може да бъдат къщите за гости или апартаментите под наем. Имате възможност да поделите разходите за наема с ваши близки, което е облекчение за вашия бюджет. Къщите за гости са с различен капацитет в зависимост от големината на имота и местоположението им. Цената на нощувките в къщите зависи от броя на наемателите - най-често са с капацитет между 12 и 20 човека.
повече

Няколко съвета когато наемаме имот в дългосрочен план

Наемането на апартамент или къща в дългосрочен план е сериозно предизвикателство, към което трябва да се подходи с необходимото внимание. Сключвате договор за ползване на чужд имот обикновено за няколко месеца или година. Квартирата се превръща във вашия нов дом за дълъг период от време, понякога години. Поради тази причина бъдете внимателни във вашия избор. Преместването и смяната на жилище под наем са възможни, но често свързани с време и средства.
повече

Какво трябва да знаем за наемането на квартири в големите градове?

Наемането на квартира понякога е трудна задача, свързана с вземането на редица решения преди да направим своя избор. Често първите въпроси, които си задаваме са: Наем за няколко дни / седмица или в дългосрочна перспектива? Къде да бъде квартирата - в големия град или в по-малко селище? При краткосрочните наеми, най-често местоположението може да се окаже определящ фактор при избора на квартира. Когато отсядате в друг град за по-малко от седмица, за вас е важно да сте близо до местата, които ще посетите - офис, университет, туристически забележителности и други. Когато наемате апартамент или къща за семейството си в дългосрочен план (например повече от една година), обмислете своя бюджет, ежемесечни разходи за сметки (електроенергия, вода, телефон и други), лични субективни критерии за избор на имота (обзавеждане, цветове, панорамна гледка)...
повече

Вход

Забравена парола